Waarom de cursus overdag is

Het is een compacte en praktische cursus, in het bijzonder gericht op werkende vrouwen. In een druk leven is het belangrijk tijd te nemen en stil te staan bij zo’n belangrijke gebeurtenis als de bevalling.

Ongeveer acht weken voor de bevalling ontstaat er behoefte aan verlof en voorbereiding. Als je te lang doorwerkt kunnen vermoeidheid en klachten optreden. Het is juist belangrijk lichamelijk en psychisch fit aan de voorbereiding en bevalling te beginnen.

Veel vrouwen beamen dit tijdens en na de cursus. Neem de tijd voor je zwangerschap en bereid je bewust voor op de geboorte van je kindje. De cursus sluit goed aan bij de laatste twee maanden van je zwangerschap.

De lessen zijn daarom laat in de zwangerschap zodat ze goed te combineren zijn met het verlof. Wellicht hoef je maar een paar keer iets op je werk te regelen om de cursus overdag te kunnen volgen. Hoe heerlijk is het, als je daarna met verlof bent, om overdag naar je cursus te kunnen gaan!

Als je al een kindje of kinderen hebt, dan heb je tijdens je werkdag opvang en ben je ’s avonds thuis. Plan een ochtend of middag in voor de cursus, zodat je er in de avond niet nog eens uit moet, met het risico bij de ontspanning in slaap te vallen.

Neem de tijd voor je zwangerschap zodat je uitgerust en goed voorbereid in je weeën kunt duiken!