Over de cursus

De zwangerschapscursus

De zwangerschapscursus werkt voort op de methode van Carita Salomé.
Ik heb 28 jaar lang in het cursuscentrum van Carita Salomé gewerkt en de reguliere cursus, de partnerlessen en de spoed/intensiefcursus mee vorm gegeven. Veel vrouwen zijn bij mij op les geweest als voorbereiding op hun bevalling.

Er zijn zes lessen van twee uur voor de aanstaande moeders en er is een samenkomen na de bevalling van de moeders met hun baby’s.

We starten met een warming-up. Tijdens de zwangerschap is een goede lichaamshouding belangrijk. Daar wordt in de cursus veel aandacht aan besteed. We doen oefeningen voor het hele lichaam. Dit om eventuele klachten die in de zwangerschap optreden, te voorkomen of te verhelpen.

Elke les komen de spieren en spiergroepen aan bod die tijdens zwangerschap en bevalling worden belast. Daarmee maken we ook de link naar het herstel na de bevalling.

Het belangrijkste is natuurlijk de voorbereiding op de bevalling zelf: de ontspannings-, adem- en concentratieoefeningen. Je leert de weeën op te vangen en hoe je actief mee kunt helpen bij het persen.

Kosten: € 250,- (inclusief 21% BTW)

Locatie: Amsterdam Dance Centre, Marnixstraat 342 E, 1016 XT Amsterdam
Vraag het cursusrooster met data en tijden op via de mail: sandralangenveld@hotmail.com

Lessen in het Engels: op aanvraag / preparing for birth in English, mail: sandralangenveld@hotmail.com

Partnerles: kosten: € 50,- (inclusief 21% BTW), apart te boeken.

Spoed- of intensief cursus:

Deze bestaat uit drie lessen van elk twee uur. Het hoofddoel is de voorbereiding op de bevalling. Verder wordt ingegaan op de houding, beweging en de belangrijkste spiergroepen (bekkenbodem-, bil-, buik- en rugspieren).
Vooral interessant voor vrouwen in een tweede en volgende zwangerschap die geen complete cursus meer willen volgen, maar toch een goede voorbereiding wensen.
Kosten: € 150,- (inclusief 21% BTW).

Locatie: Amsterdam Dance Centre, Marnixstraat 342 E, 1016 XT, Amsterdam
Vraag het rooster met data en tijden op via de mail sandralangenveld@hotmail.com