Rugpijn

Veel mensen lopen al jaren rond met rugpijn, door Mensendieck oefentherapie kom je van je klachten af

Veel dagelijkse handelingen als zitten, lopen, staan, bukken en tillen verlopen met een zeker automatisme, totdat u rugklachten krijgt. Dan kunnen activiteiten die altijd gemakkelijk en zonder na te denken gingen, opeens problematisch worden. De rugpijn kan snel wegtrekken, maar vaak houden de klachten aan of keren terug bij bepaalde handelingen.

Bijna iedereen krijgt een keer te maken met rugpijn. In de meeste gevallen is de oorzaak niet duidelijk. Er zijn veel mogelijke oorzaken voor rugklachten, zoals spanning of stress, een verminderde conditie of verkeerd gebruik van de rug, waarbij een belastende houding wordt aangenomen.

Oefentherapie Mensendieck is gericht op het achterhalen van de oorzaak van uw rugpijn. Wij maken u bewust van waar de pijn vandaan kan komen en geven u inzicht in uw houding en manier van bewegen die tot rugpijn kunnen leiden. Een belangrijk aspect is dat er naar uw gehele bewegingsapparaat wordt gekeken en niet alleen naar het gedeelte van de rug waar u pijn voelt. U zult ondervinden dat een algehele verandering in uw houding bij bepaalde dagelijkse activiteiten een sterk effect kan hebben op de vermindering van een specifieke pijn in de rug.

Door middel van oefeningen kunnen wij helpen uw houding te verbeteren, maar ook bepaalde spiergroepen te ontspannen of juist te versterken. Op deze manier kan de oorzaak van de rugpijn weggenomen worden. Daarnaast kunnen we u oefeningen meegeven die u thuis kunt doen, maar ook geven we u tips om dagelijkse handelingen op een bewustere en minder belastende wijze uit te voeren. Op deze manier kunnen we er samen voor zorgen dat uw rugklachten verdwijnen en dat de kans dat ze terugkomen wordt verkleind.