Vergoedingen en tarieven

'Voor iedereen bieden wij een behandeling op maat'

U kunt voor een behandeling bij de oefentherapeut terecht na verwijzing van huisarts of specialist. Sinds 2006 kunt u ook zonder verwijzing een afspraak maken. Wij zullen de eerste keer dan een screening uitvoeren, waarbij wij bekijken of uw hulpvraag binnen de deskundigheid van de oefentherapeut valt. Indien noodzakelijk wordt in overleg met u contact opgenomen met uw huisarts.
De oefentherapeuten van Mensendieckpraktijk Prinsengracht hebben een contract met alle zorgverzekeraars.
De oefentherapeuten staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en zijn lid van de beroepsvereniging VvOCM.

Vergoedingen door uw zorgverzekeraar

De behandeling voor personen vanaf 18 jaar en ouder met een niet-chronische aandoening wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering van de ziektekostenverzekering.
De behandeling voor jongeren tot 18 jaar wordt vergoed vanuit de basisverzekering.
De behandeling voor personen met een chronische aandoening wordt vanaf de 20e behandeling vergoed vanuit de basisverzekering.

Uw aanvullende verzekering bepaalt hoeveel behandelingen u vergoed krijgt. Raadpleeg hiervoor de polis van uw verzekering.
Behandelingen die door uw ziektekostenverzekering vergoed worden declareren wij rechtstreeks bij de zorgverzekeraar, tenzij anders met u wordt overeengekomen.

Tarieven

Het particuliere tarief voor een behandeling in de praktijk bedraagt € 37 per half uur. Een behandeling aan huis kost € 50,00.

 

Kwaliteitsregister Paramedici-mensendieck-amsterdam