Vergoedingen en tarieven

'Voor iedereen bieden wij een behandeling op maat'

U kunt voor een behandeling bij de oefentherapeut terecht na verwijzing van huisarts of specialist. Sinds 2006 kunt u ook zonder verwijzing een afspraak maken. Wij zullen de eerste keer dan een screening uitvoeren, waarbij wij bekijken of uw hulpvraag binnen de deskundigheid van de oefentherapeut valt. Indien noodzakelijk wordt in overleg met u contact opgenomen met uw huisarts.
De oefentherapeuten staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en zijn lid van de beroepsvereniging VvOCM.

Vergoedingen door uw zorgverzekeraar

De behandeling voor personen vanaf 18 jaar en ouder met een niet-chronische aandoening wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering van de ziektekostenverzekering.
De behandeling voor jongeren tot 18 jaar wordt vergoed vanuit de basisverzekering.
De behandeling voor personen met een chronische aandoening wordt vanaf de 20e behandeling vergoed vanuit de basisverzekering.

Uw aanvullende verzekering bepaalt hoeveel behandelingen u vergoed krijgt. Raadpleeg hiervoor de polis van uw verzekering.
Behandelingen die door uw ziektekostenverzekering vergoed worden declareren wij rechtstreeks bij de zorgverzekeraar, tenzij anders met u wordt overeengekomen.

Voor 2024 hebben wij geen contract met de volgende zorgverzekeraars:

Zorg en Zekerheid
Zilveren Kruis, Interpolis, FBTO, de Friesland zorgverzekeringen
ASR, Ditzo
SZVK

Bent u bij één van deze zorgverzekeraars verzekerd dan kunt u wel gewoon bij ons terecht. Van de behandelingen die hebben plaatsgevonden krijgt u een factuur die u rechtstreeks aan ons betaalt en die u kunt indienen bij uw zorgverzekeraar, de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar.

Tarieven 2024

Behandeling 30 minuten: € 39
Behandeling 45 minuten: € 55
Behandeling aan huis 30 minuten: € 52,50

 

Kwaliteitsregister Paramedici-mensendieck-amsterdam