Zwangerschapscursus Amsterdam

Een bewuste en actieve voorbereiding op je bevalling, volgens de methode van Carita Salomé.
 

De zwangerschapscursus in amsterdam carita salomons

 

Bereid je positief voor op de bevalling.

  De zwangerschapscursus werkt voort op de methode van Carita Salomé. Ik heb vele jaren in het cursuscentrum van Carita Salomé gewerkt en de cursus mee vorm gegeven. Talloze vrouwen zijn bij mij op les geweest als voorbereiding op hun bevalling. De cursus wordt gegeven door: Sandra Langenveld (En bij afwezigheid door Jessica van Eenige)

Wat kan je verwachten tijdens een les van de zwangerschapscursus?

Er zijn zes lessen voor de aanstaande moeders en er is, na de bevalling, een samenkomst van de moeders met hun baby’s.

We starten met een warming-up. Tijdens de zwangerschap is een goede lichaamshouding belangrijk.

We doen oefeningen voor het hele lichaam. Dit is om klachten te voorkomen of verhelpen die in de zwangerschap of na de bevalling kunnen optreden.

Elke les komen de spieren en spiergroepen aan bod die tijdens de zwangerschap en bevalling intensief worden gebruikt. Daarmee maken we ook de link naar het herstel van je lijf na de bevalling.

Het belangrijkste is de voorbereiding op de bevalling zelf: de ontspannings-, adem- en concentratieoefeningen. Je leert de weeën op te vangen en hoe je actief kunt helpen bij het persen.

 

De sessie met je partner

Een interactieve les waarin jullie uitleg krijgen wat er gaat gebeuren tijdens de bevalling. Ook komen er tips en handgrepen voor je bevalpartner om je te ondersteunen. Samen goed voorbereid!

Locatie: Prinsengracht 513, 1016HR, Amsterdam

Vraag het cursusrooster met data en tijden en kosten voor de zwangerschapscursus op via de mailsandralangenveld@hotmail.com

Lessen in het Engels: op aanvraag / preparing for birth in English, mail: sandralangenveld@hotmail.com

———————

Spoed- of intensief zwangerschapscursus:

De intensiefcursus voor zwangeren bestaat uit drie lessen.

Het hoofddoel is de voorbereiding op de bevalling. Verder wordt ingegaan op de houding, beweging en de belangrijkste spiergroepen (bekkenbodem-, bil-, buik- en rugspieren).

Deze cursus is vooral interessant voor vrouwen in een tweede en volgende zwangerschap, die geen complete cursus meer willen volgen maar die zich toch goed willen voorbereiden op de komst van het nieuwe kindje.

Locatie: Prinsengracht 513, 1016HR, Amsterdam
06-26 54 48 51
Vraag het rooster met data en tijden en kosten op via de mail sandralangenveld@hotmail.com